Sonntag, 6. Januar 2008

Ille de frambuazli olsun ve pazar pastamiz








Selam arkadaslar,
baslikta da belirttigim gibi bizim icin illede frambuazli olsun dedik bu hafta sonu yine.

Dün aksam yine hafta sonu sebebiyle ucuzlatilmis frambuazlari görünce, hadi hemen hoopp sepete dedim ve iste karsinizdaki pasta cikiverdi ortaya. Bu frambuazciklar ta Ispanya'lardan uzun yollardan buralara geldikleri icin pek fazla da dayanmiyorlar.


Pandispanyam daha dün aksamdan yapildi ve bugüne de sadece süsleme ve diger asamalari kaldi.

Dün gece kizimla hayli sancili bir gece gecirdik. Elda 3 günden beri bogaz agrisi icin doktorundan bitkisel bazli bir ilac aliyordu, fakat bu ilacin yan etkisi oldugunu tahmin ediyorum, kizimda vücüdunda degisik yerlerinde kasinma ve ufak ufak sivilceler cikti ortaya.

Zaten kendisinin cildi pek hassastir, tüm gece boyunca onu bebek pudrasi ve bepanthen yara kremi ile sardik sarmaladik ve sonra da uyudu zaten. Sabah kalkar kalkmaz tabii her tarafi pudra ve kremden dolayi biraz yagli yagli oldugu icin banyo aldi ve su an iyi, ilaci vermeyi de biraktim, yarin yine hemen doktora bakalim ne olacak.

Niye bunlar hep tam okullar baslayacagi zaman olur? Yarin da tam aksi gibi burda 2 haftalik bir ara tatilden sonra okullar aciliyor ve benim cocugum hasta, neyse okulunu engelleyecek bir durum yok Allah'tan ama yine de insan endiseleniyor, alerjik bir durum olabilir diye, zaten babamizin bir sürü alerjileri var ve onlarla basetmek ne kadar zor cok iyi biliyorum.

Hastaliklarla basinizi agritmadan hemen pazar pastamizin tarifine geciyorum. Ama insan yazdikca da rahatliyor, gerginliginin bir nebze üzerinden atiyor. Sonucta anneyiz ve endiselenmek, onlar icin kafa patlatmak bizim dogamizda var!

Bu pastada da yine fazla ugrasmadan iyi bir sonuc aldim sayilir, pandispanya zaten hazir olunca gerisi cabucak geliyor, eh birde benim gibi dolgu ve diger malzemelerde hazir olunca halince hemen bitiverdi ve afiyetle yendi. Frambuazlarla beyaz krema iyi bir kontrast halinde olsunlar diye icine böyle beyaz bir krema sectim, ama disi da bu yüzden mutlaka ciko birseyler olmaliydi ve bu güzel pasta cikti ortaya.

Frambuazli pasta:

Malzemeleri:

A) Pandispanya icin:

- 3 yumurta
- 1 tutam tuz
- 100 gr seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 50 gr un
- 50 gr nisasta
- 1 silme tatli kasigi kabartma tozu


B) Dolgu ve süslemek icin:

- 1 paket cikolatali creme ole
- 500 ml soguk süt
- 200 ml sivi krema
- 1 paket krema sertlestirici
- 1 paket vanilya sekeri
- 250 gr taze frambuaz
- rende cikolata
- gümüs rengi süsleme sekerleri
- parcalanmis fistik
- file badem
- pandispanyayi islatmak icin bir miktar soguk süt ve sivi vanilya surubu

Yapilisi:

A) Pandispanya:

1. 26 cm'lik kelepceli kek kalibinin zeminine yagli kagit serin ve kelepceyi kilitleyin. Firini 180 derece de ön isitmaya ayarlayin.

2. Yumurtalarin sarisini beyazindan ayirin dikkatlice. Beyazlari 3 yemek kasigi kaynar suyla beraber ve bir tutam tuzda ekleyerek köpürtelim. Seker ve vanilya sekerinide yavasca icine katalim. Yumurtanin sarilarini teker teker bu karisima yedirelim dikkatlice. Unu, nisastayi ve kabartma tozunun karistirdiktan sonra eleyerek bu karisima yedirelim. Kek kalibina bosaltalim ve yaklasik 25 dakika pisirelim. Pistikten sonra 10 dakika kalipta sogumaya birakalim ve sonra kaliptan cikararak bir pasta izgarasina sogumaya birakalim.

B)

1. Ilk önce ben soguk sivi krema, vanilya seker ve krema sertlestiricisini sertlesene kadar cirptim ve buz dolabina kaldirdim.

2. 500 ml soguk sütle beraber bir paket cikolatali creme ole cirptim ve onu da buz dolabina kaldirdim.

3. Pandispanyayi ortadan ikiye böldüm ve bir miktar soguk süt ile karistirdigim sivi vanilya surubunu bir firca yardimiyla bu tabana sürdüm ve alt tabanina cirptigim sivi kremayi sürdüm, daha sonra üzerine frambuazlari yerlestirdim ve yine bunlarin üzerine rende cikolata serptim ve diger kati da üzerine kapattim.

4. Bu katin üzerine ve yanlarina cikolatali kremadan sürdüm, sivazladim bir güzel. Pastanin yanlarini file badem ile süsledim.

5. Pastanin üzerine de frambuazlar yerlestirdim ve diger malzemelerle süslemeye devam ettim, aklima geleni kattim valla beni frenleyene askolsun, biraz fazla oldu, hatta bu gümüs seker boncuklar biraz buz dolabinda bekledikten sonra eridi, sizde de eriyor mu??? Yoksa burda satilanlar mi eriyor sadece?

Yani, hepsi bu kadar di galiba. Bu pandispanyanin tarifini sadece bir yemek dergisinden aldim, diger hersey kendi elimde olan malzemelere göre yapildi.

Frambuaz yerine her türlü meyva katmakta serbestsiniz, ama ben iste vazgecemiyorum, mis kokulu frambuaz ve diger güzel orman meyvalarindan.

Simdi burdan ben de yarin tekrar ise baslayacagim icin, hepinize güzel bir hafta basi diliyorum ve calisanlara (evde de calisanlara) kolay gelsin diyorum.

Tekrar sizlerle beraber güzel tariflerde bulusmak üzere, hoscakalin canlarim....

39 Kommentare:

Yaren hat gesagt…

Ne kadar harika bir pasta yapmisin yine Kevsercim,hemde cikolatali.Ellerine saglik hayatim,afiyet olsun.IYi bir hafta diliyorum.

Feyza Fidan hat gesagt…

Canım arkadaşım, geçmiş olsun Elda'cıma..Ne zor şeymiş çocuk bakmak valla..Sen darlandıkça bana yaz bacım, öyle iyi anlıyorum ki seni...Benim kızda sık sık hastalanır..Neyse canım benim Allah geçmeyen dert vermesin..
Kevser'cim sıra geldüüü frambuazlı çikolatalı, efendüme söyliim nefasetli, süslü püslü pastana...
Valla şu kadarını söylüyimm İstanbul'da olaydın pastanın yarısını ben yemiştim sana gelip...Her zamanki gibi gönlünün güzelliğini katmışsın yaptığın pastaya..
Kuzumu ve seni öpüyorum,
Sevgiler

EZGi :)) hat gesagt…

canım ne kadarda enfes olmuş sabah sabah içim gittim.çooooookkkk güzel görünüyor.ellerine sağlık.talı eldoşa geçmiş olsun.sevgiler

NiNo hat gesagt…

ahhh franbuazi bi bulsam :) ah bi bulsam tonla alacam :D ellerine saglik sekercim

Disalce hat gesagt…

merhaba canım.....

eldanın annesi yazısını görünce hemen koştum geldim....biliyorum senin nasıl güzel şeyler yaptığını...

pazar pastanız harika olmuş....

canım çok geçmiş olsun...annelik kolay değil....sabah anasınıfına gönderiyorum...havalar soğuk..içim gidiyor....buz gibi hava...
ben oturyorum sıcak evde....
hiç sorma.......

öpüyorum seni....
görüşürüz canım....

SOFRAM hat gesagt…

Sevgili Kevsercim, pasta muhteşem görünüyor, hele de frambuazın lezzetiyle nefis olmuştur ellerine sağlık canım..
Canım kızına da çok geçmiş olsun, acil şifalar , güzel bir hafta diliyorum, sevgiler...

ebrulitatlar hat gesagt…

Kevser'cim geçmiş olsun. Çocuk olan evde hastalıklar maalesef bitmiyor. Acil şifalar dilerim. Pastana ise söyleyecek söz yok. Tek kelime ile nefis. Frambuazada bayılırım. Ellerine sağlık canım. Sevgiler, güzel bir hafta geçirmen dileğiyle...

sevdamavisi hat gesagt…

Ellerine sağlık canım, çok güzel görünüyor pastan. sevgiler..

Yaren hat gesagt…

D A V E T I Y E

Merhaba arkadaslar, bu gün saat 14.00 te Türkiye saati ile 15.00 te AYYA Bayan blogcular kahvesinin acilisi var.Tüm blogcu arkadaslari davet ediyoruz,buyursunlar.

Aynur Yaren

www.ayyachat.blogspot.com

DİDEM ÖZCAN hat gesagt…

Sevgili Kevser,
Elda'cığa geçmişler olsun. Alerjik bünye her zaman insanın başına dert. Çook iyi bilirim:))
Ellerine sağlık, frambuaza bayılırım.
Sevgiler...

Anonym hat gesagt…

Selam Kevsercim,

ellerine saglik ve size afiyet olsun...

demek illede framuazli olucakti :))

iyi olmus...

Görüsmek dilegiyle,

Aysel

Hatice hat gesagt…

çok geçmiş olsun Kevser'ciğim...
yine harika görünümlü bir pasta hazırlamışsın, ellerine sağlık canım...
sevgiler...

banu kırmızıgül hat gesagt…

gecmıs olsun canım.
nefıs gorunuyor ellerıne saglık. sevgıler ıyı haftalar..

Anonym hat gesagt…

ille de olsun olsunn
pasta bir nefis
ellerine sağlık
sevgilerr

!!! ♥ Hasretli Lezzetler ♥ !!! hat gesagt…

Cok cok gecmis olsun canim, bana da vermisdi birkeresinde bitkisel ilaclar, ölücektim az kalsin,hem kokusundan arti birde bende hic birsey fayda etmedi, ama yinede bitkisel tedaviyi severim saglik acisindan :) pastan bu arada cok lezzetli görünüyor, ellerine saglik canim!! Not: tsk ederim ayarlarimi degistirdim, ama tam beceremedim :)
kocaman öpücükler gönderiyorum...

Gönülünce Lezzetler hat gesagt…

Kızınıza çok geçmiş olsun.Pastada enfes olmuş ellerinize sağlık...

birten hat gesagt…

pasta cok güzel görünüyor,pasta olunca bide frambuazli ve üstüne de cikolatada olunca hayir demek begenmemek imkansiz!!tam yerinden vurdun beni..ellerine saglik,yapmak sart oldu...muffinlari denedim süper oldular,hemen defterime yazdim...bunuda hic cekinmeden denicem...

meleginmarifetleri hat gesagt…

kevser süper bir pasta olmuş ellerine sağlık canım harikasın eldayada geçmiş olsun hoşçakal görüşmek üzere kahvede :))

meleginmarifetleri hat gesagt…

VALLAHİ KEVSER Bİ ALEMSİN YAA İZİM GEVREĞİ OTA BENZETTİN YAA NE DİYEYİM BEN SANA DARILMADIM CANIM AMA GERÇEKTENDE PEK BİLEN PEK DEĞİL HİÇ BİLEN YOKMUŞ YAAA İŞTE YÖRESEL YEMEKLER BÖYLE ÖPTÜM BAAY

Nilay Cinisli hat gesagt…

Canım benim çokk geçmiş olsun..Umarım alerjik bir durum değildir..Gerçi hemen hemen tüm çocuklarda alerji oluyor bir şekilde...daha o kadar hassas ve narinler ki...Hele hasta olduklarında insanın içi acıyor hiç kıyamıyor...Canım Eldamı öp benim için güzel arkadaşım...

Frambuazlı pastana gelince,ben zaten meyve ağırlıklı pastalara bayılırım hele seninkini görünce yapıştım ekrancağızıma...Ellerine sağlık birtanem...Öpüyorum sizi ve güzel bir hafta geçirmenizi diliyorum..
Sımsıcacık sevgiler

Unknown hat gesagt…

Kevser'cim çok geçmiş olsun canım,
Acil şifalar diliyorum.
Pastana bayıldım,inanılmaz canım çekti.Ellerine sağlıkkkkkkk...

Unknown hat gesagt…

Kevser'cim çok geçmiş olsun canım,
Acil şifalar diliyorum.
Pastana bayıldım,inanılmaz canım çekti.Ellerine sağlıkkkkkkk...

Ateş Mutfakta... hat gesagt…

Canım arkadaşım çok çok geçmiş olsun..Çocukların hastalanması anneleri eritip bitiriyor valla..Böyle böyle büyüyecekler işte..Allah dermansız dert vermesin..Pastan harika olmuş..O frambuazlar aman Allah'ım baş döndürüyorlar..Sana ve tatlı kızına kocaman öpücükler..Sevgiyle kalın..

elifin tarifleri hat gesagt…

"ye beni,ye beni" diye haykıran bir pasta olmuş,nasıl canım çekti anlatamam :)) ellerine sağlık...

Anonym hat gesagt…

Selam Kevsercim,

Hamburga gidip geldim,

görüsme iyi gecti... Artik Cevap beklicem.

Bugün Hannovere hava alanina gidiyoruz, Kayinvalidem ve Kayinpederim Hactan geriye dönüyorlar, insaALLAH...

Simdi Yemekler hazirlicam, onlarin evine birakip Hava Alanina gitcez hep beraber...

Iyi bak kendine,

görüsmek dilegiyle...

Kevser ya simdi ise yigenimin dogum günü yaklasiyor, oda güzel bir pasta istiyormus...

Herkesin bloglarini az kurcaliyorum, güzelcene bir cocuk özellikle kiz icin uygun pasta...

kimbilir görmüssündür hani su barbie pastadan onu cokkkk begendim, ama zor gibi görünüyor...

hayirlisi yapsamda olsa keske :))

Hayirli günler...

Sevgilerimle Aysel

Gönül hat gesagt…

canikom ellerine sağlık pastada pasta olmuş yaneee...sevgilerimle

Damak Tadı hat gesagt…

Elda'cığa çok geçmişler olsun.Umarım şimdilerde sağlığı daha iyicedir..

Pastanız yine çok şık ve enfes olmuş canım,ellerinize sağlık..

Sevgilerle

hdidem95 hat gesagt…

merhaba canım kızınıza çok geçmiş olsun bazen ilaçlar böyle yan etki veriyor umarım düzelmiştir. frambuaz benim tek favorim diyebilirim herşeye illaki bi koyacağım:)))) pastan nefis olmuş ellerine sağlık öptüm sevgiler

Anonym hat gesagt…

ellerinize sağlık harika olmuş bende bayılırım frambuaza emeğinize sağlık ayrıca eldaya çokk çokk geçmiş olsun hemncik atlatır umarım

Anonym hat gesagt…

ellerinize sağlık harika olmuş bende bayılırım frambuaza emeğinize sağlık ayrıca eldaya çokk çokk geçmiş olsun hemncik atlatır umarım
not kusura bakmayın iki yere yollamak zorunda kaldım

Anonym hat gesagt…

Öncelikle geçmiş olsun, söz konusu çocuklar olunca endişelenmeden yapamıyoruz, umarım önemli bir durum değildir.
Pasta için de ellerinize sağlık, aynı zamanlarda frambuazlı pasta yapmışız, ben daha ekleyemedim bloga.
sevgilerimle.

Anonym hat gesagt…

Sahane bir pasta olmus canim,ellerine saglik.

~Semra Mutfakta~ hat gesagt…

Kevser'cim endişelenmekte oldukça haklısın cnm.Anne olmanın tabiatın da var.geçmiş oldun elda'cığıma.Cnm harika bir pasta olmuş.(Bu arada acaba frambuaz alerji yapmış olabilirmi dikkat et istersen kendisi alerjiye meyilli bir meyvedir).Öptüm cnm

Melek* hat gesagt…

ay ay ay ne güzel tam ağızıma layık yaaa dilimi kaptım kaçtım ellerine sağlık

Saliha hat gesagt…

bana dıyenede bakın...hem ev işi hem cocuk maasaallah yıne...kevser hanım banada dokunurmusun azıcık hamaratlık bulassın:))

canım kızınada coooooook gecmıs olsun...inş.muhımbişi yoktur kevsercım..o telaşları cok ıyı bılıyorum ve senı anlıyorum:(

onemlı bır hastalık olmasada bıle annlerin içi kotu oluyor...

allah kolaylık versın.inş...sevgılerımle..

Saliha hat gesagt…

KEVSER CANIM....ASKOLSUN NEDEMEK IKINCI KERE,UTANIYORUM..BU SAYFALAR BIZIM ILETISIM KAYNAGIMIZ:)
SEN BIN KERE GEL BIKMAM BEN:)TABII BENIM BIN KERE GELMEMDEN BIKARMISIN BAK ONU BILEMIYORUM :p

keskinli hat gesagt…

canim cim
harikasin yine ya muhtesem olmus pasta ellerine saglik bir dilim alayim diycem ama ben gelene kadar bitmistir öptüm sevgiler

Anonym hat gesagt…

Selamlar Kevsercim,

diger yemek resimlerini eklemedim cünkü onlar zaten sayfamdaydi :) bazi ayni tariflerden yaptim...

Dün gittik hava alanina Hac Adaylari geldi, iyi gördük...

cok kalabalikti...

eve geldik yemekler yedik, resimler izledik erkenden eve gittik herkes yorgundu...

Evet ya Annemi 14 yasindayken kaybettim, Gecen Aralikta tam 10 sene olmustu, vakit o kadar cabuk geciyorki...

Herkesin kismeti iste, Allah herkese dert veriyor, ama insan bu dertle yasiyamazsa vermez, yani he bir derde her bir probleme cözüm de veriyor...

Iyi bir es buldum... bana saygi sevgi gösteriyor, eskiden yasadigim üzgünlüklerin hos zamanlarini simdi geciriyorum...

neyse uzattim bu konuyu, hem yemek bloguna ait olmayan bir konu :)

iyi bak kendine,

eldacigina iyi bir anne ol... ay duygulandim simdi.

hadi öptüm seni...

hayirli günler

Anonym hat gesagt…

Kevsercigim
Bir dilim pasta almaya geldim tabi kaldiysa cok güzel görünüyor eline saglik canim

Related Posts with Thumbnails

Hakkimda

Mein Bild
Merhaba! Cocuklugumdan beri baska insanlarin tencerelerinde neler piser veya buzdolablarinda neler neler var diye merak etmisimdir. Yakin oldugum insanlarin iste bu yerlerini de cekinmeden karistirmisimdir. Simdi ben büyüdüm, fakat meragim yine devam ediyor, bu yönümle de yine bir yanim cocuk kalmis sanirim. Simdi bu meraktan yola cikarak bende kendi mutfagimda sevdiklerim icin hazirladiklarimi kendi penceremden sizlere göstermeye calisacagim ve bu yolda hep birlikte ilerlemeye devam edecegim.

Benim Ayciceklerim

Benim Ayciceklerim

Follower

BLOG MANSET

Kategorilerim

Meine Blog-Liste